Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema toont zich volleerd veilingmeester

- advertentie -

Winschoten – Een bijzondere avond in Kunstencentrum De Klinker dinsdagavond met een concert, met daaraan gekoppeld een schilderijenveiling, met als veilingmeester burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Deze avond is samengesteld door studenten van het Noorderpoort college Winschoten in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool Groningen met als titel ‘Moussorsgsky Remastered’.

- advertentie -

Vooraf aan de veiling het concert door Willem (trompet) en Ira Frieswijk (vleugel) met het werk ‘De Schilderijententoonstelling’ van componist Moussorgsky uit 1874. Dit stuk is gebaseerd op een destijds georganiseerde expositie. In Winschoten op het Noorderpoortcollege is het omgekeerde gebeurd.

Studenten hebben 23 kunstwerken gemaakt naar aanleiding van dit muziekstuk. Deze kunstwerken zijn veelzeggend, met een toelichting van iedere individuele kunstenaar. Deze 23 werken vormen een Gesamtkunstwerk, een gezamenlijke interpretatie van Moussorgsky’s meesterlijke muziekstuk over menselijke thema’s en concepten die tijdloos zijn. Net zo actueel als 150 jaar geleden en ook over 10.000 jaar zullen die thema’s nog steeds actueel zijn.

Na afloop van het concert was dus de veiling van deze werken. De burgemeester heeft alle kunstwerken kunnen veilen en de opbrengst is gegaan naar het Kinderhotel op de Burcht te Wedde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button