Algemeen

Fotoserie: Ludieke boerenprotest langs de A7: “we willen de aandacht erop houden”

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – Tientallen boeren en medestanders stonden donderdag langs de A7, onder andere bij de afslagen Scheemda en Winschoten. Ook stonden ze bij Groningen, Hoogezand en Zuidbroek. Het was bedoeld als een ludieke actie. De Nederlandse boeren in de berm hadden veelal Duitse vlaggen bij zich, omdat de boeren qua stikstofbeleid liever bij Duitsland horen.

- advertentie -

Het verkeer kon de protesterende boeren bij de op- en afritten niet missen, er was weinig oponthoud en hinder. Wie wilde stoppen, kreeg van de initiatiefnemers een blokje kaas en een informatie flyer aangeboden. De actie had een vriendelijk karakter en zorgde ook voor veel bekijks.

De boeren laten weten niet teveel de burger tot last te willen zijn, maar ze willen wel de aandacht op de problematiek houden. De acties werden ook door meerdere belangenorganisaties ondersteund.

De boeren waren er tot ongeveer 19.00 uur.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button