Economie

Google vraagt vergunning aan voor datacenter in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Techreus Google kocht een jaar geleden een stuk grond in Winschoten, maar het bleef onduidelijk wat daar uiteindelijk stond te gebeuren. Nu is het hoge woord eruit. Google heeft een vergunning aangevraagd om ook daar een datacenter te bouwen. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Woensdag werd bekend dat Google bovendien een stuk grond heeft gekocht bij industrieterrein Westpoort, dat ten westen van Hoogkerk ligt. Ook daar moet een datacenter verrijzen.

Datacenter

Het datacenter in Winschoten moet komen op bedrijventerrein ‘Hoogebrug 3’. Die locatie ligt aan de oostkant van de stad. Het bedrijf heeft daar 15 hectare aan grond gekocht. Een jaar geleden zei Google dat het niet per definitie zo is dat er in de toekomst een datacenter wordt gebouwd. Nu blijkt dus van wel.

Hoe groot het datacenter gaat worden, is nog onbekend. Maar het bedrijf hint erop dat het toekomstige datacenter te vergelijken is met het datacenter dat bij Westpoort moet komen. Dat datacenter wordt maximaal 8 hectare groot, zo’n 13 voetbalvelden.

Eemshaven ondersteunen

Het bedrijf: ‘Wij hebben recentelijk een vergunning aangevraagd voor de bouw van een vergelijkbare faciliteit als bij Westpoort. Ook deze faciliteit is kleinschalig van aard en zal de Eemshaven campus ondersteunen.’

De woordvoerder vervolgt: ‘Steeds meer mensen maken gebruik van digitale middelen en organisaties stappen massaal over naar het werken vanuit de cloud. De kleinschalige satelliet-faciliteit die we hier willen realiseren, helpt ons om een betrouwbare service te leveren aan klanten in de regio.’

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button