Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Volop ontwikkeling in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – In Blauwestad gaan de ontwikkelingen razendsnel. Vrijdag is het startsein gegeven voor de bouw van de woningen van het project Havenmeester II. In aanwezigheid van de toekomstige bewoners hebben gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Gert Engelkens de eerste vloerdelen gelegd.

- advertentie -

Ook is het project Berlage Singels gepresenteerd met 31 nieuwe woningen in Havenkwartier Midden. Daarnaast zijn van deze wijk de eerste twee straatnamen onthuld: de Nessesingel en Wynedasingel.

Project Havenmeester II
Project Havenmeester II zijn 15 moderne en toekomstgerichte bungalows, gelegen aan vaarwater en op loopafstand van de jachthaven en het strand. Alle voorzieningen, zoals wonen, slapen, koken en douchen bevinden zich op de begane grond. De verkoop startte een jaar geleden en dat bleek een groot succes.

Berlage Singels
Het nieuwe project Berlage Singels wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Extenzo. Het gaat om 31 woningen in de stijl van de jaren 30, met als voorbeeld woningen in het historische centrum van Winschoten. Het gaat om vrijstaande en 2 onder 1 kap woningen, waarvan de verkoop begin september van start gaat.

Verwijzingen naar Reiderland
De twee onthulde straatnamen Nessesingel en Wynedasingel maken deel uit van het Havenkwartier Midden dat nu bouw- en woonrijp gemaakt wordt. Beide straatnamen verwijzen naar een verdronken dorp en een hoofdeling uit het voormalig gebied Reiderland. Nesse was lang geleden een dorp dat op een eiland lag midden in de Dollard en Wyneda is een verwijzing naar de Reiderlander hoofdeling Tidde Wyneda, de laatste bewoner van het klooster Palmar.

Over Blauwestad
Blauwestad is volop in ontwikkeling. In het totale projectgebied worden 1250 woningen gerealiseerd waarvan ongeveer de helft verkocht is. Vorig jaar zijn er 154 kavels verkocht, dit jaar loopt de verkoop met 61 aktepasseringen naar verwachting.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button