Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Ondernemers blikken terug op geslaagde Nacht van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De Nacht van Winschoten zou niet doorgaan, maar kroegeigenaren wisten het evenement op het nippertje te redden. Nu kijken de ondernemers op het Marktplein terug op een geslaagde editie afgelopen weekend. ‘Het was zeer relaxed en lekker druk.’ Dat zegt Heiko Tuin van Stichting Marktplein Winschoten: ‘Wij zijn enorm blij dat het door kon gaan.’ Dat meldt RTV Noord.

In twee weken tijd

Er was zelden zoveel onzekerheid over de Nacht van Winschoten als bij de editie van dit jaar. Organisator Luurt Duursema lag overhoop met de gemeente Oldambt en trok de stekker uit het evenement. Even later leek het er toch van te komen… maar toen toch weer niet.

- advertentie -

Er zou dus geen Nacht van Winschoten komen, totdat de stichting haar schouders eronder zette. Kroegeigenaren wilden hoe dan ook een Nacht van Winschoten organiseren. Binnen twee weken werd het evenement op poten gezet.

Tuin: ‘Mensen keken hier enorm naar uit. Na twee coronajaren hebben mensen gewoon zin in de Nacht. Het is vaak ook een weerzien met oude bekenden. Wij hebben in twee weken tijd echt iets mooi neergezet.’

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Niet zo gestrest
Voor Lianda Schuster, eigenaar van kroeg Sjoes, was het de eerste Nacht van Winschoten als kroegeigenaar. Zij zit maandagochtend even op haar eigen terras bij te komen: ‘Oh mijn God!’, zegt ze lachend. ‘Het was druk!’ Er was zoveel onzekerheid, dat je niet weet hoeveel mensen uiteindelijk komen. Maar dit was fantastisch!’
Of ze extra spanning voelde voor haar eerste Nacht? ‘Nou, ik heb Adrillen ook meegemaakt dit jaar. Dus ik was niet zo gestresst als toen. Dat heb ik wel afgeleerd, haha.’

Schuster en Tuin zijn trots op de prestatie van de stichting, maar ook op wat ze voor elkaar hebben gekregen voor kinderen waarvan de ouders het financieel niet breed hebben. ‘Wij hebben via de Voedselbank driehonderd kinderen muntjes gegeven voor de kermis. Normaal kunnen zij daar nooit naartoe, maar deze keer hadden zij ook die belevenis.’

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Volgend jaar weer
De kroegeigenaren willen voorkomen dat er volgend jaar weer onzekerheid over de Nacht bestaat. Daarom zijn zij van plan om het evenement in ieder geval ook volgend jaar zelf weer te organiseren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button