Partnerbijdragen (advertentie)

Overzicht over laatste zaken bij zonnepark in de Eekerpolder

- advertentie -

Scheemda – Er is een draagvlakonderzoek gaande bij ongeveer 2.500 huishoudens in Oldambt in de naaste omgeving van het te bouwen zonnepark in de Eekerpolder. De coöperatie Eekerpolder geeft een beknopt overzicht van de plannen en de ontwikkeling tot nu toe. Lees even mee:

- advertentie -

Nederland is in een energietransitie. We willen graag van het (Groningse) gas af, maar ook niet afhankelijk worden van het buitenland. Wat kunnen we dan doen. Nou, bijvoorbeeld zonne-energie opwekken met zonnepark Eekerpolder. En dan houden we de opbrengsten voor de helft in eigen gebied én in eigen beheer!

Wie?
Zonnepark Eekerpolder is een 50/50 samenwerking tussen: Coöperatie Eekerpolder, een groep inwoners uit Midden-Groningen en Oldambt. Solarfields, een duurzame energieproduct uit Groningen. Beiden worden voor 50% eigenaar.

Waar?
Het zonnepark komt in de Eekerpolder. Een deel in Midden-Groningen van ongeveer 68 hectare. Een deel in Oldambt van ongeveer 90 hectare. Voor het deel in Midden-Groningen is al door de gemeente een vergunning afgegeven.  Als Oldambt inhaakt, dan zouden ongeveer 25.000 huishoudens op deze manier duurzame energie krijgen van het park.

Het zonnepark ligt tussen het spoor en het Winschoter Diep. En dat is een mooie plek, want zo ligt het niet in het zicht en bij niemand in de achtertuin. Bovendien is ruim 35% van het gebied natuurlijk ingericht.

Wat betekent dit voor de inwoners van Oldambt?
Allereerst is groene energie onze toekomst. Als inwoners – via de coöperatie – doen we serieus mee. En van A tot Z. Zonnepark Eekerpolder wordt voor 50% eigendom van de cooperatie (lees: van de inwoners). Met dat geld zullen o.a. fondsen worden opgericht.

Eén fonds is er om te helpen met verduurzamen van huizen. En dan vooral ook voor mensen met een kleine portemonnee. Een ander fonds komt er voor mooie plannen in de dorpen, bijvoorbeeld groene aanplant, nieuwe speeltuin, dorpsevenementen of om bij te springen bij sportclubs.

Hier kunt u zelf ideeën over in brengen, want de coöperatie is opgericht door bewoners en is er voor de bewoners. En daar kun je – als je wilt – zo lid van worden. Dan kun je meedenken en meebeslissen over zonnepark Eekerpolder

Meer informatie? Inschrijven voor de nieuwsbrief? Ga naar www.eekerpolder.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button