Gemeente

Gemeente Oldambt gaat zelf de rotondes weer onderhouden

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt gaat het onderhoud van de rotondes weer op zich nemen. Sinds 2017 werd dit door een extern bedrijf gedaan, maar het contract is sinds kort beëindigd. Mede door de bezuinigingen heeft Oldambt ervoor gekozen dat haar eigen buitendienst het onderhoud gaat doen.

- advertentie -

“De gemeenteraad heeft in de begroting van 2020 besloten te gaan bezuinigen op het onderhoud van de rotondes, met 50.000 euro per jaar,” vertelt wethouder Jurrie Nieboer. “Omdat het contract nog liep met het externe bedrijf kunnen we nu pas beginnen met het onderhoud.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

In de gemeente Oldambt liggen elf rotondes, tien daarvan gaat de gemeente onderhouden. De elfde die bij de Blauwe Roos ligt, blijft de provincie Groningen bijhouden. “Na de vakantie gaan we direct beginnen met de rotondes terug te brengen naar een nette staat. Voornamelijk zullen we gras aanbrengen en planten. Dat laatste is landelijk wettelijk verplicht. Er mag namelijk niet over een rotonde heen worden gekeken, dit omdat automobilisten dan bijvoorbeeld links over de rotonde kunnen gaan rijden.”

Reclame
Om de kosten te kunnen dekken wil de gemeente Oldambt ook weer reclame aanbrengen op de rotondes. “We willen kijken of we hiermee een gedeelte van de kosten dekkend kunnen maken,” zegt Nieboer. “De gemeente gaat daarom zelf de reclameborden verkopen. Belangstellenden kunnen zich vanaf 1 september melden bij de gemeente Oldambt via (0597) 48 20 00 of info@gemeente-oldambt.nl.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button