Economie

NC-websites in Winschoten erkend aanbieder Mijn Digitale Zaak

- advertentie -

Winschoten – “De nieuwe subsidieregeling Mijn Digitale Zaak biedt mkb-ondernemers een gouden kans om te digitaliseren. Een nieuwe website, webshop of investeren in online marketing wordt tot maar liefst vijftig procent gesubsidieerd. Zo wil de overheid bedrijven stimuleren om processen te verbeteren en te groeien”, vertelt Lennart van der Zwan van NC-websites in Winschoten. NC-websites is door de overheidsinstanties officieel erkend als aanbieder van Mijn Digitale Zaak.

- advertentie -

“Er is nog altijd een verrassend groot aantal mkb-bedrijven dat veel te winnen heeft als het gaat om digitalisering. Wij verbazen ons er altijd weer over hoeveel werkgevers een zwaar verouderde website hebben. Er zijn zelfs bedrijven met personeel die online helemaal niet te vinden zijn”, vertelt Lennart. “Voor deze bedrijven ligt er nu een gouden kans om met subsidie een toekomstbestendige website of webshop te laten maken of voordelig te investeren in online marketing. Dat is een verstandige investering, want een goede website, webshop en online marketing genereren omzet.”

Tot 2500 euro
De Kamer van Koophandel, RVO Nederland, MKB Nederland en InRetail hebben NC-websites erkend als één van de aanbieders van Mijn Digitale Zaak. “Wij zijn door deze instanties getoetst en erkend. Voor bedrijven die in aanmerking willen komen voor de subsidie is het een voorwaarde om een erkende aanbieder in de arm te nemen”, licht Lennart toe. “De deelnemers aan Mijn Digitale Zaak kunnen tot vijftig procent van hun investering in de website, webshop of online marketing vergoed krijgen, tot een maximum van 2500 euro per project.”

Bedrijven met twee tot vijftig medewerkers kunnen een aanvraag indienen voor deze subsidie.

Mijn Digital Zaak
Mijn Digitale Zaak krijgt bij NC-websites vorm in een traject. Dat begint met een scan van ongeveer een half uur: een inventarisatie van de situatie binnen het betreffende bedrijf. Aan de hand daarvan krijgt de ondernemer of manager een advies op maat: wat is het ‘laaghangend fruit’? Waar liggen kansen om snel flinke eerste stappen vooruit te zetten?

Lennart: “Voor het ene bedrijf zal dat een verbetering van de positie in Google zijn, terwijl voor een andere onderneming een nieuwe, toekomstbestendige website het devies is. Onze websites en webshops scoren in kwaliteitsscans van onder meer Google steevast hoger dan negen uit tien als het gaat om snelheid, toegankelijkheid, techniek en gebruiksvriendelijkheid.”

- advertentie -

Na de scan krijgt de ondernemer of manager een ‘routekaart’ met daarop overzichtelijk de te zetten stappen, ook voor wat betreft het verkrijgen van de subsidie: “Ook daarbij bieden wij ondersteuning. En uiteraard voeren wij de werkzaamheden ook uit. Wij bieden de producten en diensten waarvoor subsidie verkrijgbaar is, inclusief training en begeleiding bij het optimaal inzetten van de website, webshop en online marketing. Het complete pakket, klaar voor gebruik.”

- advertentie - 

Kijk voor meer informatie op mijndigitalezaak.nc-websites.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button