Kort nieuws

Droogte in Stadspark en Rosarium

- advertentie -

Oldambt – De droogte speelt ook de natuur in de gemeente Oldambt parten.

- advertentie -

Zo vernamen we dat het Rosarium zucht onder de hitte en droogte. Het Stadspark en het Rosarium hebben de eerste bloei gehad wat een mooi beeld geeft, maar volgens de hoveniers hebben de planten er ook last van. Vooral de rozen die in de volle zon staan krijgen het zwaar te verduren, wat kan resulteren in geen of een slechte tweede bloei.

Gemeente Oldambt is eigenaar van deze locaties en trots op de vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Zorg dus om het ook in goede staat te houden, waarbij het grondwaterpeil belangrijk is. Er is afgelopen week een pomp in het havengebied in werking gesteld die water naar het park pompt. Hierdoor blijft ook het water in grachten op gezonde hoogte. Dit is al vaker gedaan en zal met het veranderende klimaat ook niet de laatste keer zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button