Op stap

Middeleeuws & Fantasy Festival 2022 in beeld

- advertentie -

Winschoten – Nadat het de afgelopen 2 jaar niet door kon gaan was het nu weer zover;  Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival in het Stadspark te Winschoten.

- advertentie -

Een weekend terug naar de middeleeuwen. Een evenement met piraten, ridders, steampunkers, elfen, vikingen, workshops vuurspuwen door Thomas Meijwaard, leren boogschieten met de Boogschietvereniging uit ter Apel, roofvogel(demonstraties),  kampementen, marktkooplui, kinderactiviteiten en veel meer.

Zo waren er optredens van The Highland Sell-outs, Sassenachs, Prima Nocta,  Sunfire, Comes Vagante, Kindleheart, Celtica Pipes Rock en vele anderen.

Deze laatste, Celtica Pipes Rock bracht tijdens ieder optreden een eerbetoon aan de Wit-Russische band Irdorath. Irdorath trad in 2019 op tijdens Middeleeuws Winschoten. In augustus 2020 zijn zij gearresteerd omdat ze een protestsong speelden tijdens een demonstratie in Minsk tegen de dictatuur van Loekasjenko. Een bijzonder eerbetoon waarbij ze het publiek vroegen hierbij stil te staan.

Het weekend werd afgesloten door een optreden van Comes Vagantes en Sassenachs. Als het publiek had mogen kiezen was dit nog tot in de kleine uurtjes doorgegaan.

De organisatie heeft grote dank aan alle vrijwilligers, zonder hen was dit prachtige evenement niet mogelijk geweest!

- advertentie -

Noteer ‘m vast in je agenda; volgend jaar opnieuw het Middeleeuws & Fantasy Festival, op 18, 19 en 20 augustus!

- advertentie - 

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button