Cultuur

Opening gerestaureerde kerk Oostwold zaterdag 10 september

- advertentie -

Oostwold – Op zaterdag 10 september vindt in Oostwold de officiële opening plaats van de onlangs
gerestaureerde Hervormde kerk. Vanaf 2016 heeft Stichting Beheer Kerkelijk Erfgoed Oostwold zich met steun van vele fondsen, donateurs en giften ingezet voor het herstel van het eeuwenoude gebouw.

- advertentie -

De dakruiter, het voegwerk en het schilderwerk buitenom werden hersteld. In 2021 werd een ‘nieuwe middeleeuwse’ kerkklok gegoten. Het afgelopen jaar stond in het teken van het herstel van aardbevingsschade aan de gewelven en muren.

De kerk is op 10 september vanaf 13.30 uur open. Om 14.00 uur verricht burgemeester Sikkema van de gemeente Oldambt de officiële openingshandeling door beide kerkklokken te luiden. Belangstellenden zijn van harte welkom. De kerk is tot 17.00 uur open voor bezichtiging

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button