Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldambt zoekt extra vrijwilligers om sterke stijging van aantal hulpvragers te verwerken

- advertentie -

Oldambt – Op zaterdag 29 oktober is er bij SchuldHulpMaatje Oldambt aan de Venne 135 in Winschoten een inloopmiddag. Iedereen die graag meer wil weten over een vrijwilligersfunctie als Maatje of bestuurslid kan vrij binnenlopen tussen twee en vier uur.

- advertentie -

Dankbaar werk
Maatje Yvonne Tuin: “Wat het werk als SchuldHulpMaatje zo dankbaar en leuk maakt is dat je de hulpvrager na een aantal afspraken ziet opfleuren en energie ziet krijgen om zaken weer op te pakken.” Een Maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse training. Je leert dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een team en krijg je begeleiding van de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Oldambt.

Het bestuur ondersteunt de vrijwilligers
Ook voor het bestuur is uitbreiding welkom. Bestuurslid Harald Rotgers: “Als bestuurder maak je het werk van de Maatjes en coördinatoren mogelijk. Je zorgt ervoor dat zij ongehinderd het vrijwilligerswerk uitvoeren en daarmee mede-inwoners van Oldambt kunnen helpen financieel gezond te zijn. Het is erg dankbaar werk.”

Tijdens de inloopmiddag zijn er Maatjes, coördinatoren en bestuursleden aanwezig. Er kan vrijblijvend met hen gesproken worden over wat het werk van SchuldHulpMaatje inhoudt.

Gratis hulp bij geldzorgen
Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan gratis hulp krijgen van een van de bijna 45 opgeleide Maatjes. Iedereen met zorgen over geld mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069. Of kom langs op het kantoor aan Venne 135 in Winschoten. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt om kennis met elkaar te maken.

SchuldHulpMaatje Oldambt
SchuldHulpMaatje Oldambt is opgericht in december 2017 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Oldambt, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Leger des Heils, Humanitas, Azzur, Sociaalwerk Oldambt en de Volkskredietbank.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button