Weerbericht

Weekendweer: zaterdag lokaal veel regen, zondag zon

- advertentie -

Landelijk –  In de nacht naar zaterdag raakt het overal bewolkt en vanuit het noordwesten breidt het gebied met regen zich langzaam uit. In het uiterste westen en noordwesten gaat het mogelijk langere tijd regenen. De toenemende bewolking werkt als een soort ‘warme deken’, waardoor het niet verder afkoelt dan 10 tot 13 graden. Dat is een groot verschil met de afgelopen nachten, toen het plaatselijk nog +2 graden is geweest. Dat scheelt met recht een dikke deken.

- advertentie -

Ook zaterdag overdag is het tamelijk bewolkt met verspreid over het land enkele buien of wat regen. De meeste neerslag wordt in het westen en zuidwesten verwacht en plaatselijk kan dat 10 tot 20 millimeter zijn. Voor alle details omtrent de buien, lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Het zuidoosten mag de minste neerslag verwachten, daar blijft het mogelijk zelfs helemaal droog. Later in de middag wordt het droger en breekt de zon overal nog even door. Dan loopt het kwik op naar 15 graden aan zee tot 17 of 18 graden in Brabant en Limburg.

Zondag meest droog met zon
Een mooie dag staat op het programma voor zondag. Vrijwel alle buien hebben ons land verlaten, alleen in het zuidwesten is later op de dag nog een enkel exemplaar mogelijk. Elders wordt het een droge dag. We zien een afwisseling van stapelwolken en zon en de temperatuur komt uit op ongeveer 15 graden op de stranden, 17 graden in het midden en oosten tot lokaal 19 graden in het zuiden van ons land. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke tot veranderlijke richtingen en daarmee is het best aangenaam herfstweer. Een prima dag voor een mooie wandeling of om een terrasje te pakken!

Vanaf maandag opnieuw wisselvallig
Dat verandert vanaf maandag echter snel. Dan krijgen we te maken met een wisselvallig en beduidend kouder weertype. Er gaan dagelijks buien vallen die vooral langs de kust vrij veel neerslag af kunnen leveren. Daarbij haalt de temperatuur vanaf dinsdag nauwelijks nog de grens van 15 graden. Genoeg reden dus om vooral zondag nog even te genieten van het mooie weer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button