Algemeen

Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

- advertentie -

Landelijk – Ook dit jaar gaan weer veel mensen op 1 oktober de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken.
GGD Groningen en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) zijn partner van Stoptober. Samen met alle andere partners willen ze rokers uitdagen om in de campagnemaand oktober 28 dagen niet te roken.

- advertentie -

Waarom 28 dagen?
Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

Daarbij is de uitdaging goed te overzien en wacht je een mooie beloning als je het volhoudt. Lukt het je om 28 dagen niet te roken, dan heb je maar liefst vijf keer meer kans om het blijvend vol te houden. Van alle mensen die eerder meededen met Stoptober heeft ongeveer tweederde van alle deelnemers het volgehouden. De kans is dus groot dat het lukt.

Met z’n allen
Deelnemers aan Stoptober kunnen zicht kosteloos opgeven via de website www.stoptober.nl. De Stoptober-app is makkelijk en gratis op de telefoon te downloaden. In de Stoptober-app ontvangen deelnemers dagelijks tips om vol te houden en kunnen ze bijhouden hoe lang ze al zijn gestopt. Ook zien ze wat stoppen doet voor hun gezondheid en wat het oplevert aan geld.

Ook kunnen deelnemers via Facebook, Twitter, Instagram met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen. Bij GGD Groningen aan het Hanzeplein in Groningen kunnen deelnemers gratis het oranje Stoptober-polsbandje ophalen en bij Kruidvat krijgen deelnemers een gratis Stoptober Magazine; een blad vol inspiratie en steun!

Partners
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en de lokale GGD’en.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button