Algemeen

Mijnendijnbelang: Geboren rond 2002…? Dan zoeken we jou!

- advertentie -

Oldambt – In 2002 is begonnen met de aanleg van een speciaal babybos in Winschoten. In het bos zijn boompjes geplant voor pas geboren kinderen, die bij Geove RZG zijn verzekerd. Het is een oud gebruik om bij de geboorte van een kind een boom te planten, omdat een boom symbool staat voor nieuw leven.

- advertentie -

De boompjes zijn door de zorgverzekeraar zelf gepoot. Ouders van de babies kregen automatisch een certificaat dat ze eigenaar zijn van een geboorteboom. We zijn op zoek naar de certificaten en eigenaren van een boom in het babybos.

Het zoutwinningsbedrijf Nobian wil in het Babybos een vijftal zoutlocaties ontwikkelen. De locaties, cavernes genaamd, krijgen ieder een formaat van zo’n 80 x 60 meter. Deze industriële activiteit zal het karakter van het bos, zijnde een wandel- en rustgebied voor mens en dier, voor goed onderuit halen. Het zal plaatsmaken voor industriële geluiden van boortorens, het graven van sleuven, de aanleg van toegangswegen, van werkverkeer en van lichtoverlast. Kortom, het bos verliest zijn waarde en de rust verdwijnt. Daarom vindt de Stichting dat deze plannen van tafel moeten.

Om dat kracht bij te zetten wordt op zaterdag 15 oktober een manifestatie bij het Babybos gehouden. Deze manifestatie begint om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. De bedoeling is dat de ‘baby-bossers’ en hun ouders daarbij een actieve rol krijgen. Mocht je een certificaat hebben dan ontvangt de actiegroep graag een afbeelding. Je kan deze sturen naar info@mijnendijnbelang.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button