Cultuur

Burgemeester opent Kinderboekenweek op OBS de Bouwsteen

- advertentie -

Finsterwolde – Woensdag 5 oktober was er op de OBS “de Bouwsteen”  een feestelijke opening van de Kinderboekenweek.  Op het schoolplein werd eerst samen gezongen en de kinderen mochten verkleed naar school komen. Het thema van de Kinderboekenweek is “Gi-ga groen!” en er waren dan ook kinderen prachtig verkleed en geschminkt als allerlei dieren zoals lieveheersbeestjes of bijen.

- advertentie -

Nadat de ouders weer naar huis gingen was eerst de onderbouw aan de beurt om met burgemeester Cora-Yfke Sikkema naar de klas te gaan waar ze werden voorgelezen. Het was een spannend verhaal, er werd super goed geluisterd. Daarna mochten de kinderen vragen stellen aan Cora-Yfke wat leuke interactie gaf.

Daarna was de bovenbouw aan de beurt, zij luisterden naar verhalen over vogels. Ook zij mochten vragen stellen, en kregen ook van de burgemeester vragen over wat zij had verteld.

De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 oktober. Ieder jaar is er het kinderboekenweekgeschenk, wat je ontvangt bij besteding van € 12.50 of meer aan kinderboeken.  Dit jaar is het boek geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, auteurs van de populaire “waanzinnige boomhut” serie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button