Weerbericht

Weekend met veel zon, zondag warmste dag

- advertentie -

Landelijk – De weersvooruitzichten voor het komende weekend zien er behoorlijk zonnig uit. Zondag wordt de warmste weekenddag met 16 tot 18 graden. Zaterdag trekken in de ochtend nog enkele buien over het noorden en midden van het land. Zaterdagmiddag wordt het geleidelijk droog en zijn er zonnige perioden.

- advertentie -

Zonnige perioden met een paar buien in ochtend
Achter het regengebied, dat in de nacht naar zaterdag overtrekt, klaart het breed op. Zaterdagochtend is het op veel plaatsen flink zonnig. Wel zijn er stapelwolken en vooral op de Waddeneilanden, in het noorden van Noord-Holland en in Friesland, Groningen en Drenthe komt het tot een paar buien. Mogelijk weet een enkele bui ook door te dringen tot Flevoland, Overijssel en Gelderland. Ten zuiden van de lijn Haarlem – Utrecht – Arnhem blijft het op veruit de meeste plaatsen droog.

Zaterdagmiddag wordt het op steeds meer plaatsen droog en is in het noordoosten nog een kleine kans op een lokale bui. Er zijn dan flinke zonnige perioden. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige westenwind wordt het 16 graden. Dit is een hele gebruikelijk middagtemperatuur voor begin oktober.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het nagenoeg helder. Aan zee koelt het af naar 6 tot 8 graden, maar landinwaarts wordt het nog wat kouder met minima tussen 2 en 5 graden.

Heerlijk najaarsweer op zondag
Zondag wordt het heerlijk weer voor een wandeling door het bos of een bezoek aan een dierentuin of pretpark. In de vroege ochtend is het koud, maar gedurende de ochtend warmt de zon de lucht op. In de middag blijft het zonnig met hier en daar sluierwolken. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind en met 15 tot 18 graden is het zondagmiddag iets warmer dan zaterdagmiddag. In de avond neemt de bewolking wat toe, maar ook dan blijft het in het hele land droog.

Nog enkele prima oktoberdagen
Ook na het weekend blijft het eerst grotendeels droog met in grote delen van het land maxima van 16 of 17 graden en regelmatig zon. Na woensdag volgt mogelijk een overgang naar een meer wisselvallig weertype.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button