Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Slagerij Nomden stopt, maar de Barbecuebus rijdt door

- advertentie -

Oostwold – De bekende slagerij Nomden sluit 1 januari 2023 de winkeldeuren. Maar de Barbecuebus zal worden uitgebreid en blijft dus wel rijden!

- advertentie -

In 2002 nam Jan Nomden de slagerij over van zijn opa Harm-Jan, die op zijn beurt in 1946 de zaak had overgenomen van Siemon Nomden. Naast de slagerij, bedacht Jan in 2007 het concept van de Barbecuebus. Een compleet verzorgde barbecue aan huis, bezorgd met een opvallende oude Volkswagen T1 bus uit 1966. Een concept wat erg goed uitpakte en het wagenpark is inmiddels uitgebreid naar 13 wagens, waaronder een brandweerauto.

Het totaalconcept van een compleet verzorgde barbecue inclusief kok, waarbij ook de afwas wordt gedaan, is in Groningen, Friesland en Drenthe razend populair. De bussen worden ingezet bij allerlei soorten feesten zoals bruiloften, verjaardagen of personeelsfeesten waarbij alles op het gebied van de catering wordt verzorgd.

Daardoor ontstond de behoefte naar meer ruimte.

De slagerij, ook bekend vanwege de droge worst, leverworst en kerstpakketten, liep qua winkelomzet helaas achteruit. En is de keuze gemaakt met de winkel te stoppen. Maar tot 1 januari is de winkel gewoon op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend.

Daarna zullen de worstproducten bij verschillende winkels in de buurt verkrijgbaar zijn. En ook kunnen verenigingen of bedrijven na 1 januari nog steeds bij de Barbecuebus terecht voor de metworsten acties of kerstpakketten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button