Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde te koop

- advertentie -

Finsterwolde – Op 28 september 2022 heeft de raad van de gemeente Oldambt besloten het zwembad en de sporthal de Hardenberg in Finsterwolde per 1 juli 2023 te sluiten. Bij voorkeur worden de gebouwen en functie voor het dorp en de omgeving behouden door het sportcomplex te verkopen. Geïnteresseerde partijen hebben tot 1 november om zich bij de gemeente Oldambt te melden.

- advertentie -

Marktconsultatie
Voordat het verkoopproces formeel wordt gestart vindt er een marktconsultatie plaats. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vóór 1 november 2022 bij de gemeente Oldambt melden via vastgoed@gemeente-oldambt.nl. Met deze partijen wordt in de eerste week van november een afspraak gemaakt om wensen en behoeften over en weer uit te wisselen.

De gemeente Oldambt is daarbij vooral geïnteresseerd hoe potentiele kopers de huidige functie van het zwembad en de sporthal willen behouden. De wensen van de huidige gebruikers zijn geïnventariseerd en zullen in een informatiepakket aan geïnteresseerden worden toegezonden.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Start onderhandelingen in december
Op basis van de marktconsultatie en overleg met de huidige gebruikers zullen de onderhandelingen met potentiele kopers in december starten. Indien gewenst brengt de gemeente potentiele kopers en de huidige gebruikers met elkaar in contact. Een aanbod waar samenwerking met de inwoners uit de omgeving van De Hardenberg aan ten grondslag ligt wordt zeer gewaardeerd.

Snel duidelijkheid
De gemeente streeft naar een gunning vóór 1 januari 2023 zodat er snel duidelijkheid is voor de gebruikers van De Hardenberg. Is er dan een koper, dan worden de afspraken tot en na 1 juli 2023 concreet vastgelegd. Is er geen koper, dan zal de gemeente in overleg met de huidige gebruikers de alternatieven voor de activiteiten ná 1 juli 2023 verder uitwerken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button