Op stap

Aan de slag in de Groningse natuur tijdens de Natuurwerkdag

- advertentie -

Oldambt – Zin om actief bezig te zijn in de buitenlucht en tegelijkertijd iets goeds te doen voor natuur en landschap bij jou in de buurt? Meld je aan voor de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kun je op meer dan 30 locaties in de provincie Groningen bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten.

- advertentie -

Elk jaar doen er ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt.  

Klussen in gemeente Oldambt
In gemeente Oldambt kun je aan de slag op verschillende mooie locaties.

Ontdoe het heideterreintje rondom de Beertsterplas bij Beerta van ongewenste boompjes, help snoeien rondom het poeltje van De Garst in Westerlee, kom zieke essen en overhangend groen verwijderen in de Berlagepolder bij Nieuw Scheemda of help met snoeien en zagen bij de beleefroute in Heiligerlee.

Bekijk alle klussen bij jou in de buurt op de website www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.

(lees verder onder de foto) 

Foto: Landschapsbeheer Groningen

Ook scholen helpen mee in de natuur
Op vrijdag 4 november is er extra aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst. Speciaal voor leerlingen van basisscholen organiseert de Natuurwerkdag klussen om de jonge generatie te laten ervaren hoe het is om buiten bezig te zijn in de natuur. Deze vrijdagochtend geven gedeputeerde Johan Hamster en directeur van Landschapsbeheer Groningen Peter Hellinga het startschot van de Natuurwerkdag op basisschool Hiliglo in Holwierde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button