Weerbericht

Weekendweer: recordzachte dagen op komst

- advertentie -

Landelijk – De temperaturen waar wij dit weekend te maken mee krijgen komen regelmatig voor tijdens onze zomermaanden maar voor eind oktober is dit toch echt zeer uitzonderlijk. We krijgen namelijk te maken met maximumtemperaturen ver boven de 20 graden.

- advertentie -

Door een zuidenwind wordt zeer zachte lucht aangevoerd. Met uitzondering van de Waddeneilanden wordt vandaag in heel het land ruimschoots de 20 graden gehaald. De hoogste temperaturen vinden we in Limburg. Hier kan het kwik oplopen tot maar liefst 24 graden. Daarbij is het weerbeeld vrij zonnig, maar er zijn ook sluierwolken.

Zaterdag mogelijk zomerse temperaturen!
Ook de eerste dag van het weekend gaat uitzonderlijk zacht verlopen. Van noord naar zuid wordt het 20 tot 24 graden. Mogelijk tikt de temperatuur in het zuiden van Limburg lokaal de 25 graden aan.

Het weerbeeld bestaat uit een mix van hoge sluierwolken en zon. Mogelijk valt er in de kustprovincies een spatje regen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Daarmee is het dus schitterend weer voor buitenactiviteiten. Al met al kan het zaterdag zelfs zomers aanvoelen, en dat terwijl we al bijna in november zitten!

Zondag wordt het een uurtje eerder donker
Op de laatste dag van het weekend is het weerbeeld niet heel veel anders dan voorgaande dagen. De zon schijnt weer flink en er zijn slechts enkele hoge sluierwolken aanwezig. De maxima liggen nog uitzonderlijk hoog, al wordt het wel een graadje minder zacht dan voorgaande dagen. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en vooral in de kustprovincies kan dan een spatje regen vallen.

Na het weekend dalende temperaturen
De eerste dagen van de week is het nog bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met maandag en dinsdag maxima van 16 tot 19 graden. Het weerbeeld verandert wel. De zon laat zich minder vaak zien en regelmatig trekken enkele buien over het land. In de tweede helft van de week daalt het kwik geleidelijk naar 12 tot 14 graden en daarmee komen we weer in de buurt van normale waarden voor de tijd van het jaar.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button