Algemeen

SOB Winschoten is maar wat blij met de nieuwe deuren voor de oude brandweerkazerne

- advertentie -

Winschoten – Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB), met als voorzitter Dick Zwart is maar wat trots op de vernieuwing aan de oude brandweerkazerne aan de Grintweg 85. Een 7 tal nieuwe deuren in het pand, die helemaal voldoen aan de eisen van deze tijd; voldoende isolerend, zodat de tocht buiten het pand blijft. Wethouder Jurrie Nieboer heeft samen met de voorzitter de heer Zwart deze nieuwe deuren officieel in gebruik gesteld.

- advertentie -

De SOB bestaat al sinds 2003, maar in 2012 hebben ze de oude kazerne kunnen overnemen omdat het huidige brandweerkorps hun intrek had genomen in een nieuwe kazerne aan de Molenweg. De gemeente vond en vindt het nog steeds belangrijk dat het erfgoed van brandweermaterieel een goed onderkomen heeft en daarom heeft de SOB de beschikking gekregen over dit pand.

De SOB beschikt momenteel over 7 oude brandweer auto’s, waarvan de laatste een personeel- en materieelwagen betreft. Het gaat hierbij om een Austin 2KBN uit 1941, die van 1942 tot 1945 dienst heeft gedaan bij het Engelse leger. Daarna heeft het korps Enkhuizen deze auto in het bezit gehad tot 1975. En daarna bij verschillende particuliere eigenaren geweest. In 2019 heeft de SOB deze kunnen aankopen en nu is deze Austin zo goed als helemaal gerestaureerd.

Om dit alles te kunnen blijven financieren zijn donateurs heel erg belangrijk. Een donatie is mogelijk vanaf € 20,00 en men kan zich aanmelden via de site www.sobwinschoten.nl of telefonisch onder nummer 06-10917 911.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button