Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Nader onderzoek naar woningoverval op kaasboer in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Er komt extra onderzoek naar de rol van een 42-jarige man uit Borgercompagnie bij een woningoverval in 2018 op een kaasboer in Scheemda. De zaken tegen hem en zijn 44-jarige medeverdachte uit Nieuw Scheemda zouden donderdag inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank, maar werden om die reden uitgesteld. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De advocaat van de verdachte had een reeks verzoeken: hij wil dat het slachtoffer nader wordt ondervraagd over bivakmutsen die de overvallers al dan niet zouden hebben gedragen.

Een bivakmuts met het dna van de verdachte speelt een belangrijke rol in het onderzoek. De verdachte ontkent dat hij een bivakmuts had.

Zus medeverdachte moet gehoord
Ook de zus van de vrouwelijke medeverdachte zou nader verhoord moeten worden. Zij heeft de verdachte twee keer gezien, stelt de advocaat van de verdachte, maar ze herkent de verdachte niettemin aan zijn lengte en loopje op wazige camerabeelden van de overval.

De rechtbank vindt een nader verhoor van het slachtoffer niet nodig. Ook een nader onderzoek naar dna van de verdachte in de bivakmuts wordt afgewezen. Het verhoor van de zus van de vrouwelijke verdachte wordt wel toegewezen.

Drie overvallers pakten man aan
De kaasboer in Scheemda werd door drie mensen overvallen. Ze dreigden de man iets aan te doen als hij niet meewerkte. De daders namen onder meer geld uit de kassa mee. De drie daders pakten de man hard aan. Naar aanleiding van de overval zei de man zich niet meer veilig te voelen in zijn eigen huis.

Pas na bijna twee jaar werd een eerste verdachte aangehouden: de 44-jarige vrouw, die op dat moment vastzat omdat ze twee panden aan de Langestraat in Winschoten in brand had gestoken.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht werd de 42-jarige verdachte uit Borgercompagnie aangehouden, met wie ze eerder een relatie had. De zaak tegen een derde verdachte is inmiddels geseponeerd.

Lees ook:
Tweede aanhouding in zaak overval Scheemda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button