Cultuur

Lars Koehoorn timmert hard aan de weg als muziekproducent

- advertentie -

Winschoten- Lars Koehoorn uit Winschoten timmert hard aan de weg om een succesvol muziekproducent te worden. De oud-voicekandidaat schreef onder meer de titelsong van de documentaire over André Hazes Junior, en nu ook het nummer ‘Van goed naar beter’ voor het afscheidsalbum van Nick en Simon.

- advertentie -

‘Van goed naar beter’ lag al een tijdje op de plank vertelt Lars. Het schrijven van het nummer ging Koehoorn en zijn compagnon Annemoon Mater goed af. ‘We hadden onszelf een uur de tijd gegeven, en daar kwam dit nummer uit.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman | OldambtNu.nl

De muziekproducent is begin dit jaar gestopt met zingen om zo meer ruimte te hebben voor het produceren van muziek. Lars is vaak te vinden in het westen van het land om nummers op te nemen en samen te werken met andere artiesten, maar in zijn studio in Winschoten maakt hij veel van zijn werk af. Hij schrijft daar nummers, maar speelt ook veel instrumenten in voor sommige nummers, zoals gitaar, drums en piano.

Voor inspiratie hoeft Lars het niet ver te zoeken. Zo is bijvoorbeeld de Winschoter kerktoren te horen in het liedje Crossroads van André Hazes Junior.

Verder zegt Koehoorn dat hij nu vaak met andere artiesten zit die nieuwe inspiratie hebben en ideeën waar hij dan weer verder mee kan. ‘In principe als ik een sessie heb, staat er aan het einde van de dag minimaal één liedje klaar.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button