Algemeen
Veel gelezen

Reactie Stichting MFC de Hardenberg: “Wij hebben nooit een eerlijke kans gehad”

- advertentie -

Finsterwolde – Met het raadsbesluit van afgelopen maandag 20 februari rondom MFC De Hardenberg is de deur voor de Stichting definitief op slot gedaan. De deur was naar eigen zeggen eerder door het college al keihard dichtgeslagen, maar met het besluit van maandag eindigt “het avontuur” van de Stichting.

- advertentie -

Het is volgens de stichting opmerkelijk dat het enige agendapunt van de avond “de handelwijze van het college rondom MFC De Hardenberg” heeft geleid tot dit nieuwe verstrekkende raadsbesluit. “In onze ogen had de voorzitter van de vergadering, burgemeester Sikkema, dit niet mogen laten gebeuren. Het had namelijk moeten gaan over verantwoording afleggen door het college. Dat punt is onderbelicht geweest.” aldus de stichting.

Door de aanpassing in het verkoopproces en het besluit om het zwembad op 1 juli 2023 definitief te sluiten, kan de Stichting haar doelstelling, “het beheren, exploiteren en instandhouden van het gebouw van MFC De Hardenberg”, niet meer realiseren.

Kopje koffie drinken
Hateboer: “Dit overleg had plaats moeten vinden na de presentatie van ons conceptplan. Daar was het ook voor bedoeld en dat wist het college ook. Alleen een kopje koffie drinken, zoals de Wethouder heeft aangeboden tijdens het debat, gaan we niet op in.”

“In ons plan hadden wij in korte tijd het oorspronkelijke tekort van de gemeente met meer dan 80%
teruggebracht. Meer dan voldoende voor onderhandeling leek ons. Maar het college heeft zoals zo vaak,
gekozen voor een omgekeerde volgorde en dat is heel frustrerend.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Vertrouwen opgezegd
In het genomen besluit om te stoppen met het verkoopproces en de manier waarop het traject is doorlopen, heeft de stichting op 12 februari het vertrouwen opgezegd in het college. Gedurende het proces zijn bepaalde (financiële) uitgangspunten gedefinieerd en handreikingen gedaan, waarmee de Stichting in haar plan van aanpak rekening heeft gehouden.

“Gezien het collegebesluit van 10 februari en de gedragingen van wethouder Wünker tijdens de raadsvergadering van 20 februari, blijkt het college daar opeens geen actieve herinnering meer aan te hebben. Het is te betreuren dat de projectleider Omnisport de Wethouder daar niet even bij heeft geholpen. Op de harteloze uitnodiging van het college om met ICS Adviseurs in gesprek te gaan over de haalbaarheid van een nieuw omnisportcomplex in de gemeente Oldambt gaan wij niet in. Wij zijn niet de aangewezen partij hiervoor.” schrijft de Stichting in hun reactie.

(Lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Wij bedanken het actiecomité en iedereen die de Stichting de afgelopen periode een warm hart heeft toegedragen. We hebben veel steun ervaren. Helaas hebben wij nooit een eerlijke kans gehad. De
doelstellingen van de Stichting MFC de Hardenberg en die van het college van de gemeente Oldambt en de
coalitie partijen staan haaks op elkaar.”

De gemeente Oldambt heeft de Stichting schriftelijk laten weten dat ze tot een afronding willen komen met het
verkoopproces en ze met het bestuur hierover in gesprek willen. Het bestuur gaat hierover in beraad, maar
gelet op de uitkomst van maandagavond ziet zij hierin geen aanknopingspunten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button