Algemeen

In Oldambt steeg het aantal zonnepanelen het snelst van heel Nederland

- advertentie -

WinschotenNergens in Nederland nam het aantal zonnepanelen per huishouden de afgelopen vijf jaar zo snel toe als in de gemeente Oldambt. Hier hadden huishoudens in 2021 liefst 8,4 keer zoveel zonnepanelen op hun dak dan in 2016.

- advertentie -

Dat is extra opmerkelijk omdat de provincie Groningen juist onder het landelijk gemiddelde scoort. Met name de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen blijven flink achter. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, op basis van CBS-cijfers.

In Oldambt had een huishouden in 2016 gemiddeld nog 0,39 zonnepanelen. In 2021 is dit gestegen tot gemiddeld 3,27 panelen per huishouden. Na Oldambt volgen Veendam, Pekela en Westerkwartier. Hier steeg het aantal zonnepanelen met respectievelijk een factor 7,3, 5,4 en 4,8 in vijf jaar tijd. In Het Hogeland, dat de rijen sluit, gaat het om een factor 1,9. Alsnog een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden, maar wel aanzienlijk minder sterk dan in de rest van de provincie. Het gemiddelde van alle Groningse gemeenten is 3,2.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button