Cultuur

‘Snertverhalen’ op zaterdag 26 november in de Bieb van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – ‘Snertverhalen’ passen goed bij deze tijd van het jaar. Dit moet Henriëtte Wolda initiatiefneemster  voor deze verhalen in de bieb met Willem Friedrich en Anke Kraster ook hebben gedacht.

- advertentie -

In de bibliotheek in De Klinker worden zaterdag 26 november van 11:00 tot 13:00 uur verhalen voorgedragen en  het gaat hierbij om regionale legendes, ware en verzonnen verhalen uit Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën  en dat ook nog eens met een lekkere kop snert.

”Ik liep al een hele tijd rond met het idee om hier in de bibliotheek een ‘snertochtend’ te organiseren. Willem Friedrich heeft een boekje geschreven en daar staan allerlei verhalen over Oldambt in en gaat deze dan voorlezen onder het genot van een kopje snert.” zegt Wolda.

“Vele dichters komen elke eerste zaterdag van de maand hier bij elkaar in de cursusruimte, waar ze gedichten voordragen, wat goed is om feedback te krijgen, maar ook als stimulans voor aspirant dichters om dichtersgrond onder hun voeten te krijgen”, aldus Henriëtte Wolda. De snert wordt aangeboden door restaurant ´t Backhuys.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button