Cultuur

Theatervoorstelling: ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’

- advertentie -

Winschoten – Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag, muzikaal ondersteund door Helge SlikkerMATZER Theaterproducties speelt deze voorstelling op woensdag 14 december in Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

“Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Haar kind gaat op zoek naar de gebruiksaanwijzing. In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en soms ook in de wanhoop. Ergens in een tijdmachine vinden ze elkaar en komen ze dichter bij elkaar dan ooit.”

Méér dan een voorstelling
Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie: volksziekte nummer één. Met deze voorstelling wil theatermaker Madeleine Matzer het onderwerp dementie beter bespreekbaar en zichtbaar maken. En laten zien dat dementie ook een waardevolle reis kan zijn met mooie, grappige en ontroerende contactmomenten, voor zowel de persoon met dementie als voor de naaste omgeving.

Madeleine heeft, net als veel naasten van mensen met dementie, zelf het wiel moeten uitvinden over hoe ze het best met haar moeders dementie kon omgaan. Haar ervaringen vormen de basis voor dit omvangrijke theaterproject, waarvoor MATZER samenwerkt met uiteenlopende organisaties (theaters, zorginstellingen, gemeenten en onderwijs). De voorstelling wordt gespeeld door actrice Juul Vrijdag (zelf ervaringsdeskundige, bekend van o.a. Dertigers, Dokter Deen, De Bende van Oss en Soldaat van Oranje).

De impact van theater
MATZER gelooft in naar doelgroepen toe bewegen met autonoom theater midden in de samenleving. Door samen te werken met theaters, gemeenten, welzijnsorganisaties, bedrijven en allerlei andere instellingen, ontstaan er dwarsverbanden en wordt nieuw publiek bereikt. MATZER Theaterproducties voert met Tranzo Tilburg, Fontys Hogeschool (Toegepaste Psychologie) en Zorgbelang Brabant onderzoek uit naar de impact van deze voorstelling.

Je kunt me gerust een geheim vertellen
Cultuurhuis De Klinker – Winschoten
Woensdag 14 december, 20.15 uur
Tickets: https://www.indeklinker.nl/

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button