Economie

SPAR Winschoten wordt overgenomen door nieuwe ondernemer

- advertentie -

Winschoten – “Dit is een jongensdroom.’’ Dat zegt de 28-jarige Sven Nicolai. De Winschoter neemt in Winschoten de SPAR-supermarkt over. Tot zaterdag 13.00 uur heette de winkel nog SPAR Stuiver. Om dit tijdstip zijn de deuren gesloten voor een korte duur om de overname te kunnen regelen.

- advertentie -

Ondernemen zit bij Sven in het bloed: “Ik kom uit een ondernemersgezin, mijn moeder heeft een winkel in garen, wol en fournituren en mijn vader heeft twee supermarkten.” Sven gaat samen met zijn vrouw Vera de supermarkt runnen.

Tijdelijk gesloten
De deuren zijn gesloten om de overname te kunnen regelen. “Het is een korte sluiting om de winkel op te frissen. Aankomende dinsdag om 08.00 uur openen de deuren weer onder de naam SPAR Nicolai.”

Grote verbouwing
Eind maart 2023 volgt er een grotere verbouwing. “De bedoeling is dat we de gehele winkel gaan aanpakken, van vloer tot aan het plafond gaat alles eruit,” zegt Sven. “We willen gaan inzetten op ‘Foodservice’, hierbij kan je denken aan vers belegde broodjes, wraps en salades. Ook gaan we een zithoek creëren met koffie.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“We willen er graag voor zorgen dat we als buurtwinkel mee kunnen doen in Plan Zuid. Het plan is daarom ook om de winkel toekomstbestendig te maken, waar de klanten zich thuis voelen. Gezelligheid en gemoedelijkheid staan daarom ook hoog in het vaandel,” aldus de kersverse ondernemer.

Momenteel werken er acht medewerkers. “Zij gaan mee in de overname, de medewerkers zijn de basis van de winkel en zonder hun kan ik dit niet redden,” zeggen Sven en Vera trots.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button