Cultuur

Winschoter komt met een nieuwe thriller: ‘Heilige Grond’

- advertentie -

Winschoten – Onlangs verscheen de nieuwe thriller van de uit Winschoten afkomstige schrijver Sander Blom bij de Groningse Uitgeverij Passage. Zijn nieuwe boek Heilige Grond speelt zich volledig af in de provincie, met daarin een belangrijke rol voor het Aduarder klooster, de Martinikerk en de eeuwenoude verhalen over een relikwie van Johannes de Doper in Groningen.

- advertentie -

Filmmaker
Sander werkt al jaren als filmmaker en schrijver en liet zich voor dit boek o.a. inspireren door het klooster in Aduard, waarvan bij recente werkzaamheden het middeleeuwse riool bloot kwam te liggen. Dat zette Sander aan het denken: wat als men bij opgravingen nog meer onontdekte delen van het klooster bloot zou leggen? Wat kan je daar aantreffen?

En dat relikwie van Johannes de Doper? In de middeleeuwen groeide de stad Groningen uit tot een heus bedevaartsoord met dank aan de arm van deze heilige Johannes, die jarenlang in de Martinikerk te bewonderen was. De St. Jansstraat en St. Jansbrug in het centrum werden ernaar vernoemd en verschillende gasthuizen in de stad werden gesticht om de vele pelgrims onderdak te bieden.

Verhaal
Met al die inspiratie is Sander aan de slag gegaan voor dit spannende verhaal, dat begint met de moord op een Franse professor op het Groninger platteland. Rechercheur Martin Doodeman (ook bekend uit Sanders vorige thriller Dodenherdenking) krijgt de taak om de voortvluchtige moordenaar zo snel mogelijk te pakken. Dat mondt uit in een ware klopjacht.

Tegelijkertijd volgt de lezer het verhaal van de jonge Gaudri, die in het jaar 1147 deelneemt aan de Tweede Kruistocht in dienst van de Tempeliers. Tijdens zijn reis naar het Heilige Land wordt zijn geloof sterk op de proef gesteld door de harde realiteit van oorlog. En dan blijken ze ook nog eens op een geheime missie…

Bestellen
Het resulterende boek wordt door de uitgever omschreven als ‘De Da Vinci Code van de Lage Landen.’ Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij de boekhandels en webshops. Voor een gesigneerd exemplaar kan men op Sanders website terecht: www.sanderblomfilms.nl/boeken.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button