Algemeen

Huisartsenpost Groningen beste bereikbaar

- advertentie -

Groningen – Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, hoeft in Groningen niet te wachten tot de dienstdoende huisartsenpost de telefoon opneemt. Groningen is hiermee de enige provincie zonder wachttijd bij de huisartsenpost. Dit blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Interswitch.

- advertentie -

In het onderzoek zijn alle Nederlandse huisartsenposten op twee verschillende zaterdagavonden gebeld. Aan de hand van deze uitkomsten is vervolgens van alle huisartsenposten de gemiddelde wachttijd berekend.

Provinciale verschillen
Op provinciaal niveau scoort Flevoland het slechtst met een gemiddelde wachttijd van 19 minuten. Ook in de provincies Friesland, Noord-Brabant en Limburg ligt de gemiddelde wachttijd flink boven het Nederlandse gemiddelde van 9 minuten. Daarentegen bedraagt de gemiddelde wachttijd in Drenthe slechts drie minuten, in Zeeland één minuut en in Groningen is er zelfs helemaal geen wachttijd.

Barrières tijdens het bellen
Uit het onderzoek blijkt ook dat veel huisartsenposten door middel van een welkomstboodschap en/of keuzemenu barrières creëren om aan de lijn te blijven. Bijvoorbeeld door te benadrukken dat de patiënt mogelijk zelf de kosten voor het gesprek en de eventuele afspraak zal moeten betalen, of door de beller te verplichten om een BSN-nummer in te voeren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button