Op stap

Ook dit jaar weer Pompoen plukdagen in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Trek je laarzen aan en kom je eigen pompoenen plukken in de Oldambtster klei. Wie wil dat nou niet beleven?! Plezier voor jong en oud!

- advertentie -

Na het succes van eerdere jaren zijn ook dit jaar weer de pompoen plukdagen op 7 & 8 oktober 2023. Dit jaar zijn er ook weer nieuwe soorten pompoenen geteeld.

De volgende pompoenen kunt u op het plukveld vinden:
De traditionele Halloween pompoen, de Uchiki Kuri, een mengsel van prachtige grijze- groene, witte of zwarte pompoenen en een mix van diverse kleine gekleurde pompoenen. Alle pompoenen zijn eetbaar of als decoratie te gebruiken en zijn in verschillende maten te verkrijgen. Tijdens de pompoen plukdagen kunt u zelf prachtige pompoenen komen uitzoeken en plukken.

Als u klaar bent met plukken, bent u van harte welkom om de markt te bezoeken. Hier staan meer dan 35 standhouders te pronken met hun kraam en verkopen verschillende, heerlijke, verse streekproducten, handwerk, woonaccessoires, koffie/thee en allerlei lekkernijen.

Kinderactiviteiten
Terwijl u rustig over de markt wandelt, kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding lekker knutselen. Er zijn verschillende leuke kinderactiviteiten, zoals bijvoorbeeld het uithollen van een pompoen en pimp je pompoen. Ook zijn er spelletjes te doen op het veld, kortom genoeg vertier voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

U kunt de plukdagen bezoeken zowel met de auto, fiets als wandelend. U kunt uw auto en fiets gratis parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Vervolgens volgt u de looplijnen richting het plukveld en/of de markt.

Bij aankomst op het plukveld krijgt u een korte uitleg over hoe het beste een pompoen te plukken. Het is verstandig om zelf een snoeischaar mee te nemen. Bent u van plan om heel veel pompoenen te plukken? Geen enkel probleem er staan enkele kruiwagens op het veld waar u gebruik van mag maken om de pompoenen naar uw auto te brengen.

Zowel het pompoenveld en de markt zijn gratis toegankelijk en kunnen ook apart van elkaar bezocht worden. U kunt alle informatie nalezen op de website www.pompoenplukdagengroningen.nl
Locatie: Huningaweg 19 te Oostwold (Oldambt)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button