Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Winschoter ondernemer Anka Willems krijgt computer van Regio Deal Oost-Groningen

- advertentie -

WinschotenDe Digiscan van de Regio Deal Oost-Groningen helpt ondernemers met de digitalisering van hun bedrijf. Sinds de lancering van de Digiscan hebben ruim tachtig ondernemers getoetst hoe digitaal vaardig hun bedrijf is en adviezen gekregen. Anka Willems heeft als één van de eerste ondernemers gebruik gemaakt van de adviezen en ondersteuning van kennisinstellingen. Donderdag 29 december ontving zij uit handen van wethouder Erich Wünker een computer die haar namens de Solvid Foundation is aangeboden.

- advertentie -

Beter zichtbaar
De Digiscan is ontwikkeld in samenwerking met VNO-NCW MKB Noord, Hanzehogeschool Groningen, provincie Groningen, Economic Board Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en de betrokken gemeenten. De scan is een middel om ondernemers inzicht te geven en bewust te maken en hen te verbinden aan kennisinstellingen om de mate van digitalisering te verhogen. Anka Willems: “Ik heb de Digiscan ingevuld om te kijken hoe ik online nog beter zichtbaar kan zijn en meer opdrachten binnen kan halen. Zo heb ik inzicht gekregen in de verbeterpunten voor mijn bedrijf. Sommige punten kende ik al en op de andere punten ben ik dankzij alle persoonlijke contacten na de scan ontzettend goed gelopen.”

Website werkte niet goed
Marc Cremers, adviseur digitalisering MKB van Economic Board Groningen ging met Anka in gesprek. “Uit ons gesprek en de scan bleek dat de verouderde infrastructuur moest aangepakt worden. Ook de website van Anka werkte niet goed.” De Solvid Foundation heeft Anka een nieuwe computer kunnen aanbieden. De Hanzehogeschool en Economic Board hebben ervoor gezorgd dat alles weer optimaal werkte. De website van Anka krijgt nog nieuwe functionaliteiten in samenwerking met Noorderpoort. “Een prachtig resultaat waardoor Anka weer jaren vooruit kan met ondernemen!”, aldus projectleider Janine Roelfsema namens de Regio Deal Oost-Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button