Algemeen
Veel gelezen

Winschoten gaat in 2023 veel bezoekers trekken door opfrissing en uitbreiding van activiteiten

- advertentie -

Winschoten – Het is 2023 en als het aan de CityClub Winschoten ligt wordt het een bijzonder jaar met meer en bijzondere activiteiten. De bekende activiteiten worden verder uitgebreid, met als hoogtepunt de Waterbei, maar ook Adrillen en de Nacht van Winschoten worden opgefrist.

- advertentie -

Met de komst van Edwin Boomstra als centrummanager die per 1 september vorig jaar is aangesteld, hopen de Winschoter ondernemers dit te bewerkstelligen.

“Het is nog maar kort geleden dat ik mijn visie op Winschoten heb kunnen loslaten, maar ik zie voor dit jaar veel kansen om los te kunnen gaan. Veel mensen denken dat ik alleen voor de evenementen ben aangesteld, maar dit is slechts een klein onderdeel. Ik ben meer een spreekbuis voor de ondernemers, richting gemeente etc. Toch zijn de activiteiten heel belangrijk en wij beginnen in februari al gelijk met iets wat veel mensen naar de binnenstad moet trekken. Namelijk vlak voor Valentijnsdag hebben wij een heel leuk programma op stapel staan vol met liefde en romantiek”, aldus Edwin Boomstra.

Pascal Meinders
Voorzitter van de CityClub is Pascal Meinders van bloemenzaak ‘In Bloei’. Al sinds 2014 is hij actief in de binnenstad en heeft tot de oprichting van de CityClub behoorlijk wat wisselingen meegemaakt.

“Wij wilden ons als CityClub meer professionaliseren en toen zijn wij uitgekomen bij Edwin Boomstra. Hij moet zich natuurlijk dit jaar nog wel waarmaken, maar daar hebben wij alle vertrouwen in. Een eerste activiteit, waar Edwin bij betrokken is geweest, is het evenement ‘Moonlight Shopping’, met ook Radio NL op het Marktplein. Hoewel het ’s avonds behoorlijk regende, kunnen wij van een heel succesvol evenement spreken. Vanaf twee uur ’s middags was er een goede toeloop in het centrum en na afloop waren de ondernemers zeer goed te spreken over de omzet.” aldus Meinders.

“Het jaarprogramma is klaar, maar daar kan ik nog niet op ingaan, want dit moet eerst goedgekeurd worden door de leden van de CCW en het bestuur. Ook Waterbei gaat dit jaar weer door, de meeste acts liggen vast, de vergunningen zijn nog niet verstrekt wel zijn de eerste subsidies binnen. Voor ons zijn de Duitse dagen van groot belang en deze proberen wij dit jaar wat breder op te zetten en dit doen wij samen met Zweep Events. Net zoals de Nacht van Winschoten alleen op het Marktplein is niet goed. Dit moet ook breder worden uitgedragen.” zegt Meinders.

- advertentie -

Nieuwe winkels
Meinders: “Er zullen nieuwe winkels bijkomen, maar het centrum moet compacter worden. Echt in het centrum zit alleen de Lidl supermarkt en dat is niet goed. Het is gewoon jammer dat de Jumbo, Aldi en AH buiten het centrum zitten. Wij proberen op dit moment het parkeerterrein bij het voormalig Lucas ziekenhuis wat op te fleuren, zodat mensen daar ook kunnen parkeren, om even naar de Jumbo of Aldi te gaan.”

- advertentie - 

“Het is gewoon jammer dat deze supermarkten met de rug naar het centrum zijn gebouwd. Ik vind het ook jammer dat het nieuwe stadhuis op de huidige plek wordt gebouwd. Het kost alleen maar parkeerplekken. Het was veel beter geweest om een totaal nieuw gemeentehuis te bouwen op de plek van het voormalig ziekenhuis. Maar ja dit is niet terug te draaien”, aldus Pascal Meinders.

Oosterburen
Toch ziet Pascal Meinders veel potentieel in het centrum van Winschoten. De activiteiten die gepland staan, hebben ook een aantrekkingskracht op de oosterburen.

“Als de mensen zien dat er regelmatig wat te doen is in Winschoten komen de mensen graag hier naar toe. Zeker ook omdat wij hier gratis parkeren hebben, is het de moeite waard om een dag naar oost-Groningen te komen”, zegt Pascal Meinders.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button