Algemeen

Bij ‘Jongeren aan Zet’ is jeugdhulp praktijk gericht

- advertentie -

Winschoten – In de vergaderzaal van De Garst 1 is woensdagmiddag het boekje 3 van Jongeren aan Zet (JaZ) van ‘Groningen Groeit Op’ gepresenteerd. Uit allerlei geledingen van de jeugdzorg van verschillende gemeenten waren vertegenwoordigers aanwezig. Het boekje is overhandigd aan de wethouders Jurrie Nieboer (Oldambt) en Wietze Potze (Westerwolde).

- advertentie -

Peter Dijkshoorn, ambassadeur lerend jeugdstelsel VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten en het VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport): “Er is heel veel gedoe over de jeugdzorg. Dit is een deel terecht maar ook een groot deel onterecht. Hier in Groningen kunnen wij laten zien wat er goed gaat binnen deze zorg. Een aantal zorgaanbieders zijn met gemeenten in gesprek geraakt en hebben het plan gemaakt van ‘Groningen Groeit Op’. Zo zijn er boekjes gedrukt en inmiddels zijn wij bij het derde boekje, om te laten zien wat er wel goed gaat. In het verleden zijn er veel pogingen gedaan van jongeren die in het slop zijn geraakt om te proberen ze hier weer uit te helpen, maar dit lukte steeds niet, maar dit lijkt nu wel te lukken en dit is heel bijzonder”.

Verdwijnen
Binnen Jongeren aan Zet is een programma voor jongeren, die van de radar dreigen te verdwijnen. Jongeren die overal zijn afgehaakt, waarbij eerdere hulpverlening heeft gefaald. JaZ spoort deze jongeren op en biedt een combinatie van behandeling en begeleiding, die consequent en volhardend aansluit bij de behoefte van de jongere op dat moment. Geen voorgeschreven traject, maar maatwerk, waarbij hulp en ondersteuning integraal samenwerken, over de grenzen van het eigen domein.

JaZ slaagt er in om 85% van de jongeren een nieuw perspectief te bieden. Ze gaan weer naar werk, vrijwilligerswerk of volgen een opleiding.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@groningengroeitop.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button