Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Ron Haans haalt met Dutch Open komend weekend vele Ricochet spelers naar Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het komend weekend 21 en 22 januari vindt in fitnesscentrum van Ron Haans, aan het Sint Vitusholt 129 te Winschoten het Dutch Open Ricochet plaats. Voor mensen die denken: ‘Wat is in ‘hemelsnaam’  Ricochet?’, ricochet is de dynamische,high-tech racketsport die wereldwijd sterk aan populariteit wint.

- advertentie -

Ricochet lijkt op squash, maar is dynamischer en de baan waarop je speelt, is kleiner. Het ricochet-racket is gemaakt van een speciaal lichtgewicht materiaal en is kleiner dan een squashracket. De bal is ook lichter dan bij squash. De bal moet bij iedere slag altijd de voorwand boven de lijn raken. Hierbij mag de bal via de zijwanden of het plafond gespeeld worden. De glazen achterwand mag niet rechtstreeks bespeeld worden. De bal mag niet meer dan één keer de vloer raken nadat deze de voorwand heeft geraakt.

Het succes van Ricochet in Europa heeft er toe geleid dat er in meerdere landen Ricochetbonden zijn opgericht. Zoals in Nederland is er de ricochetbond.nl

De deelnemers aan dit toernooi komen uit binnen- en buitenland en ook publiek is welkom om deze spectaculaire sport eens te bekijken. Het toernooi begint ’s morgens om 09:00 uur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button