Weerbericht

Weekendweer: rustig en droog winterweer

- advertentie -

Landelijk – Op deze vrijdag komt het vooral landinwaarts tot sneeuwbuien en vooral in het midden, zuiden en zuidoosten wordt het op veel plaatsen wit. De neerslag trekt vanavond naar het zuiden weg en dan volgt een droog weekend met geregeld zonneschijn. De temperatuur loopt op beide dagen op naar 1 tot 4 graden.

- advertentie -

Het weekendweer ziet er prima uit voor wie lekker naar buiten gaat voor een wandeling of fietstocht. Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Vooral in de ochtend is de lucht strakblauw. Wel is het dan vrij koud met temperaturen enkele graden onder het vriespunt. Lokaal vriest het 4 graden. Een warme winterjas, sjaal en handschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe.

In de middag verschijnen er enkele wolkenvelden, maar neerslag wordt niet verwacht. Doordat er weinig wind staat voelt het niet kouder aan dan de thermometers aangeven. Het wordt uiteindelijk 1 graad in het oosten van het land en 4 graden langs de westkust en op de Waddeneilanden. Temperaturen van een graad of 6 zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Mix van wolken en zon
Na een koude nacht met temperaturen tussen -1 en -5 graden is er op zondag wat meer bewolking. Toch schijnt ook dan van tijd tot tijd de zon. Het wordt opnieuw 1 tot 4 graden met de laagste temperaturen in het oosten en zuidoosten en de hoogste in de kustgebieden. Opnieuw staat er weinig wind en dat nodigt weer uit voor een lekkere winterse wandeling.

Zondagavond neemt in het oosten de bewolking toe en lokaal kan een vlokje sneeuw naar beneden dwarrelen. Veel stelt dit waarschijnlijk niet voor.

Winterweer onder druk
Na het weekend is het maandag en dinsdag nog winters met in de nacht lichte vorst en overdag temperaturen een paar graden boven nul. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid geleidelijk weer toe en wordt het ook langzaam wat zachter.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button