Cultuur

Spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid weer van start

- advertentie -

Winschoten – Ook dit jaar biedt Bibliotheek Winschoten in Cultuurhuis De Klinker een gratis spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid. Vrijwilliger Ton van Dalen beantwoordt elke woensdag van 11.00-13.00 uur vragen over bijvoorbeeld DigiD, toeslagen of moeilijke brieven. Omdat de overheid steeds meer digitale vaardigheden vraagt, kunnen sommige mensen deze hulp goed gebruiken.

- advertentie -

Het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, je rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, kinderbijslag of belastingaangifte doen. Dat zijn zomaar wat voorbeelden van zaken die je tegenwoordig alleen nog maar online kunt regelen met je DigiD. Voor de één is dit gesneden koek. Anderen hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Of mensen zijn bang om iets fout te doen. Gelukkig bieden veel bibliotheken een inloopspreekuur voor mensen die het fijn vinden dat een vrijwilliger met kennis van zaken met ze mee denkt. In Winschoten zit Ton elke woensdag voor u klaar. Bent u benieuwd met welke vragen u naar Ton kan? Lees meer op www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl.

Bibliotheek Winschoten biedt naast het spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid ook andere gratis spreekuren voor alle inwoners van Oldambt, lid of geen lid van de bieb. Elke dinsdag geeft een energiecoach bespaartips van 11.30-12.30 uur. De Formulierenbrigade van Humanitas helpt iedereen op dinsdag van 11.00-13.00 uur.

En van 11-12 uur biedt Rechtshulp Advocaten hulp bij juridische zaken. Op woensdag kunt u van 11.00-13.00 uur terecht voor digitale vragen. Op donderdag zit Jint van het Taalhuis klaar voor vragen over beter leren lezen, schrijven of  rekenen. En 1x per maand op vrijdag is er van 13.00-14.00 uur telefonisch spreekuur met tips voor werkzoekenden.

Wees welkom. Heeft u vragen? Dan kunt u bellen met Renske Osenga op 06-29183866. Of mailen naar: winschoten@biblionetgroningen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button