Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

SPAR Nicolai en Wijkplatform Zuid slaan handen in een voor AED

- advertentie -

Winschoten – SPAR Nicolai en Wijkplatform Zuid slaan de handen ineen voor een nieuwe Automatische externe defibrillator (AED) in de buurt. Bij de flessenautomaat kunnen klanten van de winkel hun statiegeldbon doneren.

- advertentie -

Sven Nicolai, eigenaar van de supermarkt licht toe: “Mensen kunnen nu hun statiegeld doneren voor een goed doel, het goede doel zal altijd een lokaal initiatief zijn. Het eerste doel hebben we samen met Wijkplatform Zuid gekozen, graag willen we een nieuwe AED in de wijk.”

“Het idee is om telkens wanneer een spaardoel is behaald een nieuw buurt initiatief uit te kiezen en deze daarmee te ondersteunen” zegt Sven.

Reanimaties
Tientallen keren per jaar is er een hartstilstand in onze gemeente. 112 wordt gebeld en de centralist schakelt HartslagNu in. De burgerhulpverleners krijgen vervolgens een oproep en spoeden zich naar het slachtoffer.

Regelmatig zijn de vrijwillige burgerhulpverleners eerder ter plekke dan de ambulance of politie en starten meteen met de reanimatie. Iedere minuut dat eerder gereanimeerd wordt en de AED wordt ingezet maakt de kans op overleving aanzienlijk groter.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button