Algemeen

Ziekenomroep Viviana viert 50-jarig bestaan

- advertentie -

Winschoten –  4 maart aanstaande bestaat “omroep Viviana” 50 jaar. In 1973 begon de omroep als ziekenomroep in het St Lucas ziekenhuis in Winschoten. Mensen die in het ziekenhuis lagen konden luisteren naar de radio programma’s van de vrijwilligers van Viviana.

- advertentie -

Ook kon men verzoekjes aanvragen voor patiënten. Inmiddels is Viviana de huisomroep van Zorggroep Oosterlengte. Met als thuisbasis verpleeghuis Old Wolde. Hier zijn ook alle uitzendingen te volgen. In de loop van de tijd is de radio uitgebreid met een tv tak.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Met een groep van zo’n 15 vrijwilligers wordt gezorgd voor vermaak op radio en tv. Er zijn diverse programma’s. De vrijwilligers van de tv gaan ook “op stap” voor de bewoners. Ze gaan naar plekjes toe waar de bewoners vaak niet meer kunnen komen. Denk aan de haven van Delfzijl en lokale musea. Afgelopen zomer is bijvoorbeeld ook de intocht van de avondvierdaagse live uitgezonden in alle huiskamers van verpleeghuis “Old Wolde” Maar ook tijdens activiteiten die georganiseerd worden binnen Old Wolde zorgen de vrijwilligers ervoor dat dit live wordt uitgezonden.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De omroep blijkt ook de broedkamer te zijn geweest voor een aantal bekende namen. Denk aan
Wiebe Klijnstra en Gijs Wanders. Die zijn beide begonnen bij Viviana.

In maart bestaat de omroep dus 50 jaar. Dit wordt gevierd met een reünie. Ze hebben al een groot aantal oud vrijwilligers benaderd. Maar er zijn nog oud vrijwilligers waar geen gegevens meer van zijn. Die zijn natuurlijk ook welkom tijdens de reünie. De oud vrijwilligers zijn welkom op zaterdagmiddag 4 maart.

Aanmelden kan via de website van de omroep. www.omroepviviana.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button