Algemeen

Column: Briefjes op de brug…

- advertentie -

Winschoten – Tijdens mijn “rondje met ’t hondje” zie ik ze vaak…posters, stickers of teksten geschreven op vuilnisbakken, hekken of muren. Stickers met het verzoek de boeren te steunen, in coronatijd de waarschuwing kritisch te zijn over vaccinaties, of posters over vermiste huisdieren. (Hier heb ik als dierenliefhebber trouwens alle begrip voor.)

- advertentie -

Soms nog een wanhoopskreet de favoriete voetbalclub uit Groningen niet te vergeten. Maar is het bestickeren van andermans voorwerp nu het juiste platform om je mening over maatschappelijke zaken te uiten? Opvallen doen ze wel, je ziet ze en denkt er toch over na.

De afgelopen week zag ik briefjes op de Pieter Smitbrug… briefjes met teksten van “Lief leven”. Allen met de initialen ST. in overvloed, de ene tekst was nog niet “geland” of er was al een nieuwe tekst te lezen. Eerlijk is eerlijk, mooie teksten, teksten die veel mensen toch een moment zullen laten nadenken over het dagelijks leven.

Zijn ze opgehangen tijdens de “week van de lieve briefjes”? Van 14 tot en met 20 januari jongstleden was het de week van de lieve briefjes, de week waarin iedereen werd opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. Het is een project van BuitengewoonZijn.NU. Ze organiseren evenementen die een bijdrage leveren aan de sociale cohesie en willen op deze manier de wereld een beetje mooier maken.

Misschien ook was het een idee van de briefjesplakker zelf? Het wekt in ieder geval m’n nieuwsgierigheid… wie is de briefjesplakker, waarom overal je initialen onder schrijven, wat is je doel? Eén ding is zeker, ik liep deze ochtend tijdens het “rondje met het hondje” regelmatig met een glimlach na het lezen van weer een “Lief lezen….eh…leven” tekst.

– Ina Muntinga, redacteur OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button