Algemeen

Politiek Oldambt wil tekst en uitleg van college B&W over situatie De Hardenberg

- advertentie -

Finsterwolde – Meerdere politieke partijen in de gemeente Oldambt willen tekst en uitleg over de situatie rondom De Hardenberg. De onderhandelingen tussen de gemeente en een stichting zijn geklapt.
In elk geval vier partijen roepen het college van burgemeester en wethouder op het matje; genoeg raadsleden om een extra debat mee af te dwingen. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Verbaasd
De partijen, onder aanvoering van de Verenigde Communistische Partij, zeggen verontwaardigd te zijn over de ontstane situatie. ‘Blijkbaar is in de onderhandelingen tussen het bestuur van de stichting De Hardenberg en de gemeente iets faliekant misgegaan, met als resultaat, geen gezamenlijke ambitie meer. Daarbij is er ook nog aangegeven dat er geen gesprek meer komt tussen beide partijen. Een kwalijke zaak.’

Dat er een debat komt is zeker, wanneer is nog de vraag. De partijen willen ‘zo spoedig mogelijk’ om tafel.
De Hardenberg

De gemeente Oldambt wil niet meer opdraaien voor het behoud van De Hardenberg in Finsterwolde. Daarin zitten onder andere een zwembad, sporthal en sportcafé. Op die manier bespaart de gemeente jaarlijks een half miljoen euro. Het zwembad ging daarom in de verkoop.

Zes overnamekandidaten meldden zich, maar uiteindelijk bleef alleen Stichting De Hardenberg over. Een stichting die bestaat uit inwoners van Finsterwolde en omliggende dorpen. Zij lieten dit weekend weten dat de onderhandelingen met de gemeente gestrand zijn.

Wethouder Erich Wünker: “Helaas bleek uit het ingediende plan niet dat de exploitatie van De Hardenberg zonder structurele financiële bijdrage van de gemeente en met de inzet van vrijwilligers mogelijk is. We vinden dat ontzettend spijtig.”

Onvoldoende financiële draagkracht
Hij vervolgt: “Voor de realisatie van het plan van aanpak van de Stichting MFC De Hardenberg vraagt de stichting de gemeente om incidentele én structurele financiële bijdragen. Daarnaast blijft er een financieel risico in de exploitatiebegroting, hiervoor heeft de stichting zelf onvoldoende financiële draagkracht. Dit risico komt in het plan van aanpak dan ook voornamelijk bij de gemeente te liggen.”

“Dit betekent voor de gemeente Oldambt voor de komende tien jaar een grote kostenpost, terwijl sluiting juist bezuiniging tot doel heeft. Alles bij elkaar genomen, maakt dat hiermee de bezuiniging op de begroting grotendeels niet gerealiseerd kan worden.”

Lees ook:
– Gemeente: ‘Sportcomplex De Hardenberg sluit per 1 juli 2023’
– Gemeente trekt stekker uit het plan van Stichting MFC De Hardenberg

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button