Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Brandweer Winschoten neemt nieuwe bluspakken in gebruik

- advertentie -

Winschoten – De brandweerlieden van post Winschoten hebben afgelopen woensdag hun nieuwe bluspakken in gebruik genomen. De brandweerlieden van Finsterwolde hadden op 14 februari al de primeur om als eerste de rode pakken in ontvangst te nemen. Uiteraard krijgen de vrijwilligers van Scheemda en Bad Nieuweschans ook deze bluskleding.

- advertentie -

Bij de keuze van een nieuw tenue gaat het in de eerste plaats om de veiligheid van de brandweerlieden. Zij moeten onder alle omstandigheden veilig en verantwoord hun belangrijke, levensreddende werk kunnen doen. De huidige zwarte uitruktenues zijn versleten en zonder meer aan vervanging toe. Het is dus tijd voor een nieuw tweede uitruktenue.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Twee pakken
De huidige uitrusting van de brandweer bestaat uit twee pakken. Waarvan nu het oude zwarte bluspak uit het straatbeeld zal verdwijnen. De brandweer kreeg in 2018 al een nieuw pak met een kaki kleur. Een bluspak gaat gemiddeld zo’n zes jaar mee, daarna moet het worden vervangen.

Brandweer Winschoten is sinds kort ook actief op Social Media, zowel op Facebook als Instagram.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button