Weerbericht

In het weekend veel zon en een koude wind

- advertentie -

Landelijk – Zaterdagochtend is het nog vrij bewolkt en komen enkele buien voor. Hierbij is een kleine kans op winterse neerslag. In de middag is er veel zonneschijn en wordt het 7 graden. Na een nacht met overal vorst wordt het zondag 5 of 6 graden. Daarbij waait een schrale noordoostenwind, maar de zon maakt veel goed.

- advertentie -

Zaterdag een laatste bui, maar ook zon
De eerste dag van het weekend start met vrij veel wolken. Ook trekt een aantal buitjes van noord naar zuid over het land. Bij temperaturen rond een graad of 4 valt zaterdagochtend op de meeste plaatsen regen, maar een enkele bui kan ook wat hagel of natte sneeuw opleveren.

In de middag kan in Zuid-Nederland nog een laatste bui voorkomen. In de rest van het land is het droog en de zon krijgt steeds meer ruimte. De zon warmt de lucht op naar een graad of 7, maar de matige noordenwind maakt het voor het gevoel duidelijk kouder.

Op grote schaal vorst
In de nacht naar zondag komt het in nagenoeg het hele land tot vorst. Op de Wadden, direct langs de noordkust en in delen van Zeeland ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. In de rest van het land daalt het kwik naar waarden tussen -2 en -5 graden.

Zonovergoten zondag
Zondagochtend ligt de temperatuur op veel plaatsen tot ongeveer 9:00 uur onder nul. ’s Middags weet de zon de lucht op veel plaatsen op te warmen tot 5 of 6 graden. Een matige noordoostenwind maakt het schraal en de gevoelstemperatuur blijft steken rond het vriespunt. Het is zonovergoten met hooguit wat dunne velden sluierwolken.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button