Economie

Brasserie-Restaurant ’t Stadshuys klaar voor nieuw seizoen

- advertentie -

Winschoten – Voorheen was het Grand Café ’t Stadshuys, sinds jaar en dag is het een brasserie en restaurant waar klanten kunnen genieten van een heerlijk broodje of een compleet diner. Na een paar pittige jaren is eigenaar Richard Nieuwenhuizen samen met zijn partner Hilda er weer klaar voor.

- advertentie -

Maar eerst terug in de tijd. In 2000 opende Richard samen met zijn vader de deuren van ’t Stadshuys, een Grand Café in de Langestraat en u raadt het al… tegenover het oude stadhuis. “Mijn moeder en Hilda kwamen later ook bij het bedrijf” zegt Richard dankbaar. “Mijn ouders betekenen veel voor mij en de zaak, mijn vader doet de administratie en mijn moeder staat altijd klaar om bij te springen.”

Sinds de opening zit het ondernemerspaar niet stil. Er is al veel verbouwd en ze zijn nog lang niet klaar. “We zijn altijd bezig met vernieuwing, van een nieuw recept naar een nieuw behangetje, er is altijd wel iets te doen,” zegt Richard. “Zo hebben we in december alle stoelen in ons restaurant vervangen.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Verwarmde stoelen
Voor wie niet graag buiten op het terras op een koude stoel gaat zitten, heeft Richard nu als één van de eersten in Winschoten iets nieuws: verwarmde stoelen. Zodra je er op gaat zitten zal het kussen zichzelf gaan verwarmen. Daarnaast hebben ze bij ’t Stadshuys geïnvesteerd in nieuwe terrasschermen. “Als het windstil is kunnen we de glaspanelen laten zakken, als het waait zetten we de glaspanelen omhoog, zo zit je altijd uit de wind.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Vast team
Bij ’t Stadshuys werken acht medewerkers, onlangs heeft Richard nog drie nieuwe koks aangenomen. “Samen met hen bekijken we onze kaart en vernieuwen we onze recepten,” zegt Richard die zelf ook altijd in de horeca gewerkt heeft.

’t Stadshuys is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 10.00 uur. Tot 20.30 uur is het mogelijk om iets te bestellen uit de keuken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button