Economie

Familie Lukens neemt afscheid van de Jumbo in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Eigenaar Gert Lukens heeft afgelopen zondag afscheid genomen van de Jumbo in Scheemda. Ruim 11 jaar stond Lukens aan het roer van de supermarkt. Eerst runde Lukens de C1000, in 2014 werd deze winkel omgebouwd tot de huidige Jumbo.

- advertentie -

Ondernemen zit bij Gert in het bloed. Toen hij 12 jaar was werkte hij al in kruidenierswinkel in Onstwedde. Het begon met kratjes stapelen wat later vakkenvullen werd. “Mijn doel was altijd om een eigen winkel te hebben, ik ben er van overtuigd: als je je best doet kan je het bereiken wat je wilt,” aldus Lukens.

Gert en zijn vrouw Reina zijn onlangs opa en oma geworden. “We hebben lang in het vak gezeten en willen nu nog gaan genieten van onze vrije tijd nu het nog kan en mogelijk is,” zegt Gert vastberaden. “Daarbij, is de winkel toe aan vernieuwing en verduurzaming. Er moet geïnvesteerd worden, dit betekend dat ik na de investering nog wat jaren mag doorwerken om zo’n grote investering terug te verdienen.”

Eind 2022 hebben ze daarom de keuze gemaakt om de Jumbo te verkopen. “De keuze was niet makkelijk, maar voor ons momenteel wel de beste keuze. We willen onze klanten van harte bedanken.” zegt Gert.

Tevreden
Het ondernemerspaar kijkt tevreden terug: “We begonnen met een onderneming in Pekela, daarna kregen we de kans om van meneer Roossien de C1000 over te nemen, waar we tot de dag van vandaag geen spijt van hebben. We hadden een goed team, fijne (vaste) klanten en een goede omzet.”

Overname
Ondernemer Harold van der Ploeg heeft de Jumbo overgenomen, hij kreeg afgelopen zondag de sleutels uit handen van Gert Lukens. Van der Ploeg heeft ook een Jumbo in Veendam. Zijn drie zoons willen ook verder in het vak. Daarom ziet hij de overname als een mooie uitbreiding. “We hebben altijd al een wens gehad om een tweede winkel te openen,” zegt de ondernemer.

Op de vraag hoe lang hij al in het vak zit: “Ik heb 18 jaar bij de C1000 gewerkt, ook een tijd als accountmanager, onder andere bij Roossien. In 2009 zijn we met de supermarkt in Veendam begonnen.” 

De vertrouwde gezichten in Scheemda zullen niet verdwijnen. De circa 100 medewerkers blijven bij de supermarkt werken. Michael van Dijken wordt de nieuwe bedrijfsleider.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button