Sport

Zes uur lang ‘spinnen’ voor de Voedselbank bij sportschool Ron Haans

- advertentie -

Winschoten – Zes uur lang ‘spinnen’ deze zondag in de sportschool van Ron Haans voor het goede doel, namelijk geld binnenhalen voor de voedselbank Oldambt. Ruim 150 sporters hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan deze Spinning Marathon, waarvan ook enkelen 6 uur lang deze marathon willen volbrengen.

- advertentie -

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft de aftrap gegeven en kwam zelf in een sportieve outfit naar de sportschool, maar zoals zij zei “Ik ben geen fietser en ook niet echt een ochtendmens, maar voor dit goede doel zet ik mijn principes opzij”. Deze dag bestaat uit zes sessies van 50 minuten, met elke keer een andere trainer en ook andere muziek. Ron Haans probeert hiermee de stemming er goed in te houden met wat steviger muziek, maar ook Duitse schlagers worden ingezet om de fietsers te motiveren om deze dag te volbrengen.

Sponsoren
Ron Haans: “Met deze marathon willen wij zoveel mogelijk geld binnenhalen voor de voedselbank en al het geld wordt rechtstreeks gedoneerd. Wij danken natuurlijk ook de vele sponsoren die meewerken, want velen hebben een fiets gesponsord. Wij hebben in deze zaal 25 fietsen staan en zo komen wij in die zes uur op 150 deelnemers.”

“Er worden echt lessen gegeven en met zo’n 25 deelnemers houden de trainers ook goed overzicht op de deelnemers. Na elke les hebben ze 10 minuten pauze om even naar het toilet te kunnen etc. en om even op te frissen. Wij organiseren twee keer per jaar zo’n spinning marathon. Eén keer voor onze eigen leden, om ook wat extra geld in te zamelen voor een kerstdiner, brunch, sinterklaasfeest of wat dan ook, en één keer voor een goed doel”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button