Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Politie spreekt over stijging van inbraken in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De redactie van OldambtNu.nl krijgt met regelmaat de vraag of er een inbraakgolf gaande is in Oldambt, met name Winschoten. De politie spreekt over een stijging van inbraken in Winschoten maar zegt niet dat er sprake is van een inbraakgolf.

- advertentie -

“We zien in Winschoten een opvallende toename van het aantal inbraken. We willen niet spreken van een inbraakgolf, want het gaat hierbij voor het overgrote deel om inbraken in leegstaande panden,” laat een woordvoerder weten.

“Het gaat daarbij vaak om koperdiefstal. Ze zagen dan bijvoorbeeld (gas)leidingen af. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.  We doen onderzoek naar de meldingen. Er wordt ook extra gesurveilleerd door de politie op de plekken waar we veel meldingen hebben ontvangen,” aldus de woordvoerder.

Bel 112
“Daarnaast roepen we omwonenden op om alert te zijn op verdachte situaties, ook bij leegstaande panden, bij (poging tot) diefstal die op heterdaad plaats vindt mag je altijd 112 bellen,” benadrukt de politie.

Vorige week moest de brandweer naar een gaslekkage in een leegstaande woning, ook hier waren de koperleidingen uit de woning ontnomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button