Economie

Vastgoedman David Maas: ‘Een tweede leven aan oude stenen’

- advertentie -

Winschoten – David Maas is al zo’n twintig jaar actief als ondernemer, eerst in de horeca en later in het vastgoed. Met misschien wel als hoogtepunt een bezoek aan het Torentje, waar hij sprak met minister-president Mark Rutte. Van een discotheek tot een oude zusterflat. De directeur van Wima Vastgoed geeft, samen met zijn team, oude stenen een tweede leven.

- advertentie -

Dat is een absolute waarheid. In Assen toverde hij de Abel Tasmantoren om van een saai kantorencomplex naar mooie appartementen voor de jongere doelgroep. Maar ook een van zijn nieuwste projecten, de zusterflat in Winschoten, wordt verbouwd naar een prachtige woontoren met meer dan vijftig appartementen. Terwijl de eerste laag al verhuurd wordt, leggen zijn vakmensen nu de laatste hand aan de toren. Een zoveelste voorbeeld van waardevol hergebruik.

Het begin
Het begon allemaal in de horeca. Na diverse ondernemingen, klussen en banen, begon het in Winschoten in 2003. Hij kocht de befaamde discotheek Night Fever, als onderdeel van de Fortis-portefeuille. De cafés die leeg stonden ging hij zelf exploiteren. “Ik heb mijn uren in de horeca wel gemaakt,’ vertelt Maas. ‘Tot 2012 hebben wij de cafés en discotheek zelf geëxploiteerd, toen stortte die markt in en hebben wij Night Fever gesloten.”

Het overgrote deel van de cafés verhuurde hij toen al. De oude dancing verbouwde hij naar 24 appartementen. Een tweede leven voor het swingende pand aan het Marktplein.

Torenstraat
Een van zijn meeste recente aankopen is het mooie pand in de Torenstraat waar eerder de Wibra in gevestigd was. Het winkelpand blijft voorlopig leeg om zoveel mogelijk overlast te voorkomen, erboven komen appartementen. Maas: “Ik heb al wel huuraanvragen gehad voor de winkel, maar dat houd ik bewust nog even af. Wat erin komt? Geen idee, dat kan van alles zijn. Horeca of retail, dat zien wij ter zijner tijd wel”.

(lees meer onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Het vastgoed op en romdom het Marktplein breidde Wima uit door de overname van de ‘Nieboer’ panden, nu twee jaar geleden. “Mambo, Sjoes, Carambole. Die panden bezitten wij nu ook”’ legt de vastgoedondernemer uit. “Maar ook de hoek bij Lubbers en de oude Pet’s Place. Ook daar gaan wij nu ontwikkelen.” zegt Maas.

Daar houdt het niet op. In de Marktstraat komt een meerlaagse parkeergarage. Daarmee verdwijnen de oude garageboxen.

(lees meer onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Grote pluim voor horeca-ondernemers
“Wat nog gezegd moet worden, is dat de horeca-ondernemers hier in Winschoten een grote pluim verdienen. Er zit hier echt goede horeca,” aldus Maas. “Tijdens de corona maakte ik mij flinke zorgen. Hoe moet dat wel met al die kleine cafeetjes. De ondernemers hebben zich creatief en volhardend getoond. Allemaal hebben zij de schouders eronder gezet en zij hebben laten zien dat het wel kan. Een groot compliment.”

Wanneer de honger van Maas stopt? Dat weet de ondernemer zelf ook niet. Overal staan oude panden die een tweede leven verdienen. “Wij zijn niet alleen in Winschoten en Assen aan de slag, maar ook in Oude Pekela, Beerta en Scheemda. Maar de focus ligt nu eerst op de zusterflat, dat moet eerst af.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button