Cultuur

Aron Hamster uit Scheemda wint de provinciale voorleeswedstrijd

- advertentie -

Sappemeer – De 13-jarige Aron Hamster uit Scheemda en leerling op het Dollard College Hommesplein in Winschoten heeft de finale van de provinciale nationale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd werd gehouden op 22 maart in de Borg Welgelegen te Sappemeer.

- advertentie -

Hij las voor uit de ‘Maan- zaak’ van Stuart Gibbs. De jury vond hem voorlezen net alsof hij de hoofdpersoon zelf was en vond daarnaast dat hij het publiek bij de humoristische fragmenten prima wist mee te voeren en de lachers op zijn hand wist te krijgen. Zijn opponent was de twaalfjarige Esmee Gremmer van het Dollard College in Woldendorp. Zij las zeer indrukwekkend voor uit “Vlucht” van Mel Wallis de Vries.

Finale
Esmee en Aron mochten in de finale hetzelfde fragment nog een keer voorlezen. Het werd een zeer spannende battle tussen enerzijds een zeer humoristisch fragment en anderzijds een bloedstollend thrillerfragment. En wat deden ze dat beiden geweldig goed. De jury had het absoluut niet gemakkelijk om de winnaar te bepalen. Eigenlijk hadden beide kandidaten verdiend om te winnen, maar helaas kon er maar één winnaar zijn. En dat werd de in Scheemda woonachtige Aron. Dat hij net iets beter contact zocht met het publiek en zijn fragment op een zeer bij hem passende droge, humoristische manier voorlas, gaf bij de jury de doorslag.

Tweede keer
De jury roemde alle deelnemende leerlingen nog eens vanwege hun flinke dosis leesplezier en vond het daarnaast heel fijn dat er uit veel verschillende boeken werd voorgelezen. Alle deelnemers kregen bij de prijsuitreiking nog een mooie medaille en een boekenbon uitgereikt en Aron ontving bovendien een beker. Hij mag op 3 juni de provincie Groningen vertegenwoordigen bij de landelijke finale in De Meern. Het is al het tweede achtereenvolgende jaar dat een leerling van het Dollard College Hommesplein deze titel in de wacht weet te slepen, want vorig schooljaar won Lisanne Drenth uit Oude Pekela.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button